Kulcsok a tudatossághoz #5

A Kulcsok rövid gondolatok, amelyek képesek Téged elvezetni a tiszta tudatosság állapotába. Olvasd lassan, értsd meg és tapasztald meg őket..

Figyeld meg azokat a pillanatokat az életedben, amikor tér keletkezik közted, mint megfigyelő tudatosság és a téged ért tapasztalatok között. Ez a tér teszi lehetővé azt, hogy ne azonosulj már teljes mértékben a tapasztalataiddal, hanem külső tanúként tudd megfigyelni azokat.

Ébredj rá, hogy az elkülönült világod az elme működése hozza létre, amely kialakítja az elkülönültség álláspontját, az egót, amely a gondolataiddal és érzelmeiddel való azonosulásod fókuszaként jelenik meg.

Figyeld meg, ha néha-néha a szenvedés fel is riaszt az álmaidból, akkor újra gyorsan tovább alszol és álmodsz egy újabb álmot, újabb életcélt, eszményt, szenvedélyt, becsvágyat, mindig valamit, ami megerősíti kapcsolatod a személyes történetedben gyökerező identitásoddal.

Vedd észre, hogy gondolataid és érzelmeid viharos óceánján hánykolódsz nap-mint nap és nincs jelen benned az a tér, amely a megfigyelő tanúság kialakulásához szükséges lenne.

Figyeld meg, hogy amikor a Tudat azonosul egy formával, akkor mindig megjelenik az ego, az én. Az én mindig valamivel való azonosulást,

Lépj túl a múlton. A múlton soha senki nem tudott még változtatni, ezért minden energia, amit a múlttal való foglalkozásra, a múlton való rágódásra fordítasz, elfecsérelt energia. Ezt az energiát fordítsd inkább a jelen pillanatra, légy éber és tudatos mindazzal szemben, amit az adott pillanatban átélsz.

Ne félj a jövőtől, hisz az nem egy létező valóság, csak az elme kivetítése. Csak a jelen pillanat létezik. Amilyen a jelen pillanatod, olyan lesz az elképzelt jövőd is.

Fogadd el a jelen pillanatot olyannak, amilyen, ne harcolj ellene. Ne tekintsd azt ellenségnek, ne ítélkezz felette. Add fel a harcot, csak légy jelen a pillanatban. Tudatos, éber figyelemmel fordulj a jelen pillanatban feltáruló történések felé.

Részletek a “Kulcsok a tudatossághoz” című könyvből.
A könyv megrendelhető az alábbi képre kattintva: